Risotto met spinazie en champignons

Risotto met spinazie en champignons

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Risotto met spinazie en champignons

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 50 g (geraspt)
    • 1 sjalot (gesnipperd)
    • 1 el Bertolli olijfolie
    • peper en zout
    • 2 handjes
    • 1 knoflookteentje (geperst)
    • 200 g (arborio)
    • 250 g gesneden kastanjechampignons
    • 4 plakjes pancetta
    • 8 dl
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snipper een sjalot fijn. Snijd 250 g kastanjechampignons in stukken. Plet 1 teentje knoflook.

  2. Stoof de gesnipperde sjalot in olijfolie. Doe er 200 g risottorijst (arborio) bij en roer tot alle rijstkorrels goed voorzien zijn van een laagje olie. Breng 8 dl bouillon (blokje) aan de kook en zet het vuur uit. Blus de rijst met 1 pollepel hete bouillon.

  3. Blijf roeren op een zacht vuurtje tot al de bouillon op is (ongeveer 20 minuten). Roer er 50 g geraspte parmezaan door. Breng op smaak met peper en zout. Bak in andere pan 250 g gesneden kastanjechampignons in wat olijfolie, voeg 1geperst teentje knoflook aan toe en 2 handenvol jonge spinazie.

  4. Roerbak kort en breng op smaak met peper en zout. Schep alles door de risotto. Bak 4 plakjes pancetta krokant in een pan met antiaanbaklaag. Serveer de risotto met een knapperig plakje pancetta erbij.
  5. Aantal kcal: 503 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!