Risotto met spinazie en geitenkaas

Risotto met spinazie en geitenkaas

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Risotto met spinazie en geitenkaas

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g verse spinazie
    • 2 pakjes Knorr Bouillonketeltje Kip
    • 3 el Blue Band Vloeibaar
    • 1 middelgrote ui
    • 2 teentjes
    • 400 g risotto rijst (bijv. Arborio of Carnaroli)
    • 100 ml droge witte wijn
    • 150 g verse geitenkazen
    • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Was en droog de spinazie in een slacentrifuge. Breng 1 l water met de bouillonketeltjes aan de kook en zet het vuur laag.

  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwarm 2 eetlepels van de vloeibare margarine en fruit de ui en de knoflook in ca. 5 minuten goudgeel en glazig.

  3. Voeg de rijst toe en bak al omscheppend mee totdat de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en laat hem helemaal inkoken. Voeg de bouillon in gedeelten toe en voeg het volgende deel pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.

  4. Verwarm intussen de rest van de vloeibare margarine en laat de spinazie in ca. 5 minuten al omscheppend slinken. Giet het overtollige vocht af en hak de spinazie fijn. 

  5. Voeg de spinazie, de in stukjes verdeelde geitenkaas en de helft van de Parmezaanse kaas aan de risotto toe en schep alles goed door. Serveer met de rest van de Parmezaanse kaas.

  6. Tip: je kunt in deze risotto de verse spinazie ook vervangen door diepvries spinazie. Voeg ook eens en eetlepel fijngeraspte citroenschil toe.

Risotto recept met zachte romige geitenkaas en verse spinazie. Comfortfood op z'n best! Met deze lekkere smeuïge risotto zet je de lente op tafel.

Bron: Knorr

Misschien vind je dit ook wel lekker!