Risotto met spinazie

Risotto met spinazie

Mag even duren Iets moeilijker Goedkoop

Risotto met spinazie

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 teen knoflook (gesnipperd)
    • 1.5 l (kip of groente)
    • zout en peper
    • 100 g geitenkazen (verkruimeld)
    • 3 el olijfolie
    • 1.5 dl droge witte wijn
    • 2 sjalotjes
    • 500 g spinazieblaadjes
    • 300 g
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm olie in een grote pan en bak de sjalotjes en knoflook 4-6 minuten op laag vuur.

  2. Voeg de rijst toe en blijf roeren tot alle korrels glanzen.
  3. Schenk de wijn erbij en roer tot de rijst de wijn heeft opgenomen (dit mag ook 1,5 dl bouillon zijn).
  4. Schenk dan in gedeelten (ca. 1,5 dl per keer) en onder voortdurend roeren de hete bouillon in de pan. Blijf roeren tot al het vocht is verdampt en voeg dan pas weer nieuwe bouillon toe.

  5. Herhaal deze handelingen tot de bouillon is opgebruikt (houd 4 eetlepels achter) en de risotto gaar is (dit duurt ca. 20 minuten).

  6. Neem de pan van het vuur en roer er nog 4 eetlepels bouillon, de geitenkaas en de spinazie door.

  7. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Misschien vind je dit ook wel lekker!