Risotto met tuinbonen en munt

Risotto met tuinbonen en munt

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Risotto met tuinbonen en munt

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 250 g (rond)
    • 250 g tuinbonen
    • 1 ui
    • 200 ml
    • 600 ml
    • 1 bosje munt
    • 40 g
    • olijfolie
    • peper
    • zout
    • margarine
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Blancheer de tuinbonen 5 minuten in licht gezouten water. Laat schrikken en verwijder de buitenste vliesjes.

  2. Pel de ui en snipper fijn. Verhit olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui. Voeg de rijst toe en schep om tot de korrels glazig zijn. Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen.

  3. Voeg een pollepel van de warme groentebouillon toe en schep goed om tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Voeg telkens een pollepel toe tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Schep de laatste 5 minuten de tuinbonen onder de risotto.

  4. Kruid met peper, zout, boter en geraspte parmezaan.

  5. Spoel de muntblaadjes en snipper fijn. Verdeel de risotto over vier borden, bestrooi met munt en geraspte parmezaan.

Misschien vind je dit ook wel lekker!