Risotto met witte asperges en spinazie

Risotto met witte asperges en spinazie

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Risotto met witte asperges en spinazie

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 250 g verse spinazie
    • 350 g witte asperges
    • 3 tabletten Knorr Bouillon Finesse Tuinkruiden
    • 300 g tuinerwten (diepvries)
    • 1 witte ui
    • 3 el Blue Band Vloeibaar
    • 300 g
    • 100 ml droge witte wijn
    • 100 g Parmezaanse kaas (geraspt)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Was en droog de spinazie. Schil de asperges en snijd het onderste stugge stukje eraf. Breng 1¼ l water aan de kook en los de bouillontabletten erin op. Houd de bouillon op en laag vuur warm. Pel en snipper intussen de ui. 

  2. Verhit 2 eetlepels van de vloeibare margarine in een ruime pan met dikke bodem en fruit de ui ca. 5 minuten. Voeg de rijst toe en bak tot de korrels glazig zijn. Schenk de wijn erbij en laat de rijst al omscheppend de wijn opnemen.

  3. Voeg in gedeelten de bouillon toe. Voeg het volgende deel bouillon pas toe als het vorige geheel door de rijst is opgenomen. 

  4. Verhit 1 eetlepel vloeibare margarine in een ruime pan en laat de spinazie al omscheppend in 5 minuten slinken. Kook de aspergestukjes 10 minuten in kokend water en giet ze af.

  5. Voeg als de risottorijst gaar is de tuinerwten, de spinazie en de asperges toe en warm alle groenten 5 minuten mee. Schep de helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Laat de risotto 5 minuten met de deksel op de pan staan en serveer de risotto met de rest van de Parmezaanse kaas.

Risotto recept maken? Deze romige risotto zit boordevol heerlijke voorjaarsgroenten als spinazie, witte asperges en zoete tuinerwtjes, daarvan zal de hele familie smullen.

Bron: Knorr