Risotto met witte en groene asperges

Risotto met witte en groene asperges

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Risotto met witte en groene asperges

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 250 g witte asperges
    • 250 g groene asperges
    • 100 g kalkoenborsten (gerookt)
    • 1 mespuntje suiker
    • 1 el Blue Band Iedere Dag
    • 125 g (bijvoorbeeld arborio of carnaroli)
    • 1 mespuntje witte peper
    • 1 zakje Knorr Botersaus voor Asperges (Of: Knorr Botersaus met een Vleugje Citroen)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Schil de asperges. Breek of snijd het onderste stugge stukje van de asperges (2-3 cm). Snijd de asperges in stukjes van ca. 4 cm. Snijd de kalkoenborst in stukjes.
  2. Kook de witte aspergestukjes 10 minuten in kokend water met een snufje suiker. Voeg de groene aspergestukjes toe en kook het geheel nog 7 minuten. Laat de aspergestukjes uitlekken.
  3. Verhit 1 eetlepel margarine en voeg de risotto toe. Laat de risotto al roerende 1 minuut bakken tot de korrels glazig zien. Schenk er 500 ml koud water bij en voeg de inhoud van het zakje botersaus toe. Roer alles goed door en laat al roerende ongeveer 20 minuten op een laag vuur koken, totdat de risotto gaar is maar nog wel stevig (al dente) is.

  4. Voeg de stukjes kalkoenborst en de asperges toe. Warm alles nog ca. 3 minuten goed door en breng op smaak met de witte peper.
Bron: Knorr