Risotto met zalm, kerstomaatjes en pesto verde

Risotto met zalm, kerstomaatjes en pesto verde

Mag even duren Makkelijk Duur

Risotto met zalm, kerstomaatjes en pesto verde

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 3 uien
    • 2 teentjes
    • 4 el pesto verde
    • 5 el Bertolli voor koken, bakken en roerbakken
    • 400 g risotto rijst
    • 750 ml kruidenbouillon (1 tablet)
    • 400 g zalmfilet in 4 stukken
    • 250 g cherrytomaatjes
    • 100 g rucola
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Pel de uien, snijd ze in halve ringen en snijd de knoflook in plakjes. Verhit 4 eetlepels vloeibare margarine in een pan en bak hierin de ui en de knoflook 3 minuten op een laag vuur. Voeg de rijst toe en bak deze, onder voortdurend roeren, 2 minuten mee.
  2. Voeg 700 ml bouillon en 4 eetlepels pesto toe en laat de rijst in ca. 20 min. op een laag vuur zachtjes gaar worden. Roer af en toe. Voeg als het vocht is opgenomen in de rijst, voordat de risotto gaar is, nog wat bouillon toe.
  3. Bestrijk de zalmfilets met wat vloeibare margarine en bestrooi met wat zout. Bedruppel de tomaatjes met wat vloeibare margarine en bestrooi met wat zout en peper. Rooster de tomaatjes en de zalmfilets in een grillpan of op de barbecue* ca. 3 minuten per kant.
  4. Roer de rest van de pesto en de rucola door de risotto. Leg een deksel op de pan en laat 2 minuten staan. Schep de risotto in 4 warme diepe borden, verdeel de geroosterde tomaatjes erover en leg de zalmfilet erop.
  5. *Leg de tomaatjes, als je ze op de barbecue klaarmaakt, op een stuk aluminiumfolie.