Roald Dahl's chocoladetaart

Roald Dahl's chocoladetaart

Een recept van Foodblogger Mjamjam
Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Roald Dahl's chocoladetaart

Ingrediënten voor 12 personen
  • Ingrediënten

    • 225 g pure chocolade
    • 170 g Blue Band Cake & Koekjes
    • 200 g
    • 4 el
    • 6 eieren (gesplitst)
  • Voor het chocoladeglazuur:

    • 200 g pure chocolade
    • 200 g crème fraîche
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een springvorm met bakpapier en boter de randen in.
  2. Smelt de chocolade au bain marie in een kom. Roer daarna de boter erdoorheen totdat deze helemaal is gesmolten.

  3. Meng hier nu de bloem, poedersuiker en losgeklopte eierdooiers doorheen.
  4. Klopt het eiwit stijf. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een handmixer.
  5. Schep de helft van het eiwit door het chocolademengsel en schep het om totdat het goed gemengd is. Doe nu de rest van het eiwit erbij en roer totdat het een egaal mengsel is.
  6. Giet nu het chocolade beslag in de taartvorm. Zet de cake 35 minuten in de oven. De cake hoort van een binnen een beetje zacht te blijven. Laat hem afkoelen en maak ondertussen het glazuur.
  7. Smelt de chocolade weer au bain marie en voeg de crème fraîche toe. Goed roeren totdat het volledig is gemengd.

  8. Als de cake is afgekoeld haal hem dan uit de springvorm en besmeer het met de glazuur. Laat het glazuur opstijven maar zet hem niet in de koelkast. Het opstijven kan wel even duren, dus je moet nog even geduld hebben voordat je hem daadwerkelijk kan eten.
Bron: Mjamjam

Misschien vind je dit ook wel lekker!