Rode poon met wortel-saffraanpuree en mosterdsausje

Rode poon met wortel-saffraanpuree en mosterdsausje

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Rode poon met wortel-saffraanpuree en mosterdsausje

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 plukje saffraandraadje
    • 1 blokje groentebouillon
    • 3 aardappels (groot)
    • scheutje room
    • peper
    • zout
    • 2 dl
    • 2 dl (voor de saus)
    • 1 el graanmosterd
    • kervel (voor de afwerking)
    • 600 g rodepoonfilets (met vel)
    • 1 kg wortel (met blad)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Maak de worteltjes schoon en snijd deze en de geschilde aardappelen in gelijke stukjes. Kook ze gaar in de groentebouillon met de saffraandraadjes. Giet het kookvocht af en pureer de aardappelen en worteltjes héél fijn met wat room. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Maak enkele insnijdingen in het vel van de visfilets, zo gaan ze minder krullen in de pan. Verhit een pan met wat boter en bak de visfilets 2 minuten aan elke kant, eerst op de velkant, daarna op de andere kant. Kruid met peper en zout. Haal de visfilets uit de pan en houd ze warm in de oven.

  3. Blus de pan met de visfond, roer het aanbaksel los, voeg de mosterd en de room toe en laat even inkoken.

  4. Serveer de gebakken poonfilets met de wortelpuree en de saus en werk af met een plukje kervel. Lekker met fijne boontjes!

Misschien vind je dit ook wel lekker!