Rode Thaise garnalen curry met paksoi en limoen

Rode Thaise garnalen curry met paksoi en limoen

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Rode Thaise garnalen curry met paksoi en limoen

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 3 kleine rode uien
    • 400 g paksoi
    • Conimex wokolie
    • 1 pakje Conimex rode curry paste
    • 1 limoen
    • 1 pak Conimex rijstnoedels (2 mm)
    • 250 g grote gepelde rauwe garnalen
    • 1 pakje Conimex kokosmelk
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Pel en snijd de rode uitjes elk in 6 partjes. Snijd de paksoi in stukken. Houd het groene blad en de steelstukken apart. Rasp de schil van de limoen. Halveer de limoen en snijd 1 helft in 2 parten.

  2. Was en droog de paksoi heel goed (bijv. in een slacentrifuge). Dep de garnalen droog met keukenpapier.

  3. Kook de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet.
  4. Verwarm ondertussen een wok op hoog vuur, schenk er ca. 2 eetlepels wokolie in en wok de ui 2 minuten. Voeg de garnalen en limoenrasp toe en roerbak 3 minuten. Voeg de steelstukken van de paksoi toe en roerbak 1 minuut. Schuif de ingrediënten -als er veel vocht in de pan zit- naar de zijkant van de pan en laat het vocht in het midden van de pan verdampen. Zet het vuur laag. 

  5. Roer de currypasta, 50 ml water en de kokosmelk erdoor. Knijp de halve limoen erboven uit. Breng al roerende aan de kook en laat de curry 2 minuten zachtjes pruttelen. Voeg het groen van de paksoi toe. Warm even door.

  6. Verdeel de noedels over 2 grote kommen, schep de curry met paksoi en limoen erbij. Leg de parten limoen ernaast.

  7. Aantal kcal: ca. 384 p.p.

Bron: Conimex

Misschien vind je dit ook wel lekker!