Rode viscurry met peterselienoedels

Rode viscurry met peterselienoedels

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Rode viscurry met peterselienoedels

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 3 grote winterwortels
    • 2 uien
    • 1 bakje Conimex rode currypasta
    • 2 el Conimex wokolie
    • Conimex Kroepoek naturel (optioneel voor erbij)
    • 400 g visfilet
    • 375 g Conimex woknoedels
    • 1 pakje Conimex Romige Kokosmelk
    • 4 el peterselie, fijgehakt
    • 4 el Conimex Gebakken uitjes
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de winterwortels en snijd ze in plakjes. Kook ze 5 minuten in ruim kokend water en giet af. 

  2. Pel en snijd de uien in partjes. Snijd de visfilets in gelijke stukjes. Kook de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.

  3. Verhit ondertussen 2 eetlepels wokolie in een wok en roerbak hierin de plakjes wortel en de partjes ui 3 minuten. Roerbak dan de kruidenpasta 2 minuten mee. Voeg de stukjes vis en 3/4 van de kokosmelk toe en laat het gerecht op laag vuur 5 minuten pruttelen.

  4. Meng ondertussen de warme noedels met de rest van de kokosmelk en de peterselie en warm goed door.
  5. Verdeel de noedels over 4 grote borden. Schep de viscurry erop en bestrooi met wat gebakken uitjes. Serveer eventueel met kroepoek (naturel).

  6. Variatietip: voeg met de kokosmelk ook eens 2 eetlepels ketjap manis toe.

Bron: Conimex