Rodekool met pruimen en noten

Rodekool met pruimen en noten

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Rodekool met pruimen en noten

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 200 ml
    • 2 uien (gesnipperd)
    • 200 g gedroogde pruimen
    • 75 ml ketjap manis
    • 3 el zonnebloemolie
    • 600 g rode kool (in reepjes)
    • 150 g gezouten cashewnoten
    • 1.5 kg kruimige aardappelen (geschild)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Verhit de olie in een wok, fruit de ui en bak de rodekool in 6 minuten al omscheppend beetgaar. Voeg de pruimen en de ketjap toe en bak nog 2 minuten. Voeg vervolgens de noten en peper naar smaak toe.

  3. Giet de aardappelen af, doe de melk bij de aardappelen in de pan en stamp tot een smeuïge puree. Verdeel de puree over 4 borden en schep er de rodekoolroerbak op.

  4. Tip van Sandra: stoof de rode kool eens in de oven (160 graden) in een afgesloten pan. Bak een fijngesneden uitje, dungesneden rode kool erbij. Voeg nu appelblokjes van een appel, 3 kruidnagels, 2 tl suiker,  een scheutje azijn en een klontje boter toe. De oven doet het werk. Na 2 uur is de rode kool heerlijk gaar en zacht.

Nog zo'n winters recept proberen? Dan is deze stamppot andijvie met merguez worst misschien wel iets voor jou. 

Lees ook: 7 tips voor éxtra lekkere stamppot

Misschien vind je dit ook wel lekker!