Rodekool salade

Rodekool salade

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Rodekool salade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 800 g rode kool
    • 250 ml Blue Band Finesse voor Koken (Light)
    • 1 mespuntje kardemompoeder (of kaneelpoeder)
    • 1 mespuntje suiker
    • 1 el azijn (bijv. appel- of witte balsamicoazijn)
    • 1 granaatappel
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Maak de rodekool schoon, snijd in vieren en verwijder de harde stronk. Snijd of schaaf de parten in dunne reepjes. Strooi er 1 theelepel zout over en kneed de kool 3-4 minuten met de handen tot er sap vrijkomt.

  2. Klop in een kom de kookroom met de kardemom, wat versgemalen peper, de suiker en de azijn tot een dressing. Meng de koolreepjes erdoor.

  3. Haal de pitjes uit de granaatappel. Strooi ze over de salade of schep ze door de koolreepjes.