Rodekoolsalade met kip en courgette

Rodekoolsalade met kip en courgette

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Rodekoolsalade met kip en courgette

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 100 g
    • 250 g rodekolen
    • 2 el
    • 1 el frambozenazijn
    • 1 scheutje citroensap
    • 1 tl vloeibare honing
    • 2 courgettes
    • 4 el zonnebloemolie
    • 2 kipfilets
    • 2 el sesamzaadjes
    • peper
    • zout
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Maak de rodekool schoon en schaaf ze in sliertjes. Meng ze met de balsamico, de frambozenazijn, het citroensap, de honing en een snuifje zout. Zet even opzij, zodat de smaken zich vermengen.

  3. Spoel de courgettes en snijd ze in stukjes. Bak ze kort in 2 eetlepels olie. Kruid met peper en zout. Meng ze met de rodekool. Schep de rijst erdoor.

  4. Snijd de kipfilets in blokjes. Bak ze goudgeel in 2 eetlepels olie, kruid met peper en zout. Meng ze door de salade.

  5. Verdeel de salade over de borden en bestrooi met de sesamzaadjes. Serveer met knapperig vers brood.

  6. Tip van Sandra: stoof de rode kool eens in de oven (160 graden) in een afgesloten pan. Bak een fijngesneden uitje, dungesneden rode kool erbij. Voeg nu appelblokjes van een appel, 3 kruidnagels, 2 theel. suiker,  een scheutje azijn en een klontje boter toe. De oven doet het werk. Na 2 uur is de rode kool heerlijk gaar en zacht.

Misschien vind je dit ook wel lekker!