Roerbak met broccoli en gemarineerde tahoe

Roerbak met broccoli en gemarineerde tahoe

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Roerbak met broccoli en gemarineerde tahoe

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g tahoe (in stukken van 2 cm)
    • 1 gele paprika (in reepjes)
    • 1 rode paprika (in reepjes)
    • 500 g broccoli (in roosjes)
    • 1 el sambal badjak
    • 1 tl kurkuma of 2 tl versgeraspte geelwortel
    • 1 tl geroosterde sesamolie
    • 2 el
    • 1 bakje gemengde kiemgroenten
    • 100 g kokosstukjes
    • 2 el arachideolie olie
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Meng voor de marinade de sojasaus, sesamolie, kurkuma en sambal. Schep de tahoe erdoor en laat minstens 1 uur afgedekt marineren in de koeling.

  2. Kook ondertussen de broccoli in ruim water met wat zout beetgaar, giet af en spoel koud af. Laat goed uitlekken. 

  3. Haal de tahoe uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Bewaar de dressing. 

  4. Verhit de olie in een wok en bak de tahoe in 2 minuten aan beide kanten bruin. Schep de tahoe uit de wok, voeg eventueel een beetje olie toe en roerbak de broccoli, paprika en kokos 3 minuten. Schep de tahoe erdoor en breng op smaak met de rest van de dressing.

  5. Verdeel de tahoe over kommen en strooi er de kiemgroenten over. Lekker met zilvervliesrijst.