Roerbak van vis, tomaten, paprika en courgettes met aardappelpuree

Roerbak van vis, tomaten, paprika en courgettes met aardappelpuree

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Roerbak van vis, tomaten, paprika en courgettes met aardappelpuree

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g stevige visfilet (tilapia of pangasius)
    • 800 g kruimige aardappels (geschild)
    • 1 paprika
    • 1 Knorr Bouillonkuipje groenten
    • 1 mespunt peper
    • 200 g cherrytomaatjes
    • 400 g courgettes
    • 10 sprieten bieslook
    • 60 g Becel Gold
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar.
  2. Snijd intussen de vis in stukjes van 3 cm. Maak de paprika schoon en snijd in repen. Was de courgettes en snijd ze in dikke plakken en halveer ze. Halveer de cherrytomaatjes. Knip de bieslook fijn.

  3. Giet de aardappelen af en vang 50 ml van het kookvocht op.
  4. Stamp de aardappelen fijn met 1/3 deel van het bouillonketeltje, het opgevangen kookwater, 30 g van de Becel en de helft van het bieslook. Breng op smaak met peper. Leg de deksel op de pan en zet opzij.

  5. Verhit 30 g van de Becel Gold in een ruime hapjes- of koekenpan. Voeg de paprikarepen en de courgette toe en roerbak 4 minuten. Voeg de tomaatjes toe en roerbak nog 2 minuten.

  6. Schuif de groenten aan een kant van de pan of wok en bak de vis 3 minuten voorzichtig omscheppend.
  7. Voeg de rest van het bouillonketeltje, 100 ml water en de rest van de bieslook toe. Roer totdat het bouillonketeltje gesmolten is. Breng op smaak met peper en verwarm nog 1 minuut.

  8. Verdeel de puree met de groenten en de vis over 4 borden.
  9. Aantal kcal: ca. 460 p.p.
Bron: Becel

Misschien vind je dit ook wel lekker!