Roerbakschotel met kip, courgette en rijst

Roerbakschotel met kip, courgette en rijst

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Roerbakschotel met kip, courgette en rijst

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 ui
    • 3 el vloeibare margarine
    • 1 teentje knoflook
    • 300 g kipfilet
    • 1 courgette
    • 300 g basmati rijst
    • 2 tl kerriepoeder
    • 75 g rozijnen
    • 900 ml groentebouillon
    • 1 bosje peterselie
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de kipfilet en courgette in blokjes. 

  2. Verhit de vloeibare margarine in een braadpan, wacht tot deze bruin kleurt en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg vervolgens de kipfilet toe en bak deze enkele minuten. Voeg de courgette, rijst, kerriepoeder en de rozijnen toe en bak deze nog eens 2 minuten mee.

  3. Voeg de bouillon toe en breng dit al roerende aan de kook. Laat de rijst in ongeveer 20 minuten half afgedekt op laag vuur gaar worden.
  4. Hak ondertussen de peterselie fijn en meng de kruiden door de roerbakschotel. 

  5. Verdeel het rijstgerecht over 4 borden en serveer direct.

Eenvoudige roerbakschotel, maar zo verrassend lekker! Met als hoofdingrediënten kip, courgette en natuurlijk rijst. Op smaak gebracht met kerriepoeder, rozijnen en peterselie.

Bron: Croma

Misschien vind je dit ook wel lekker!