Roerbakstamppot met falafel

Roerbakstamppot met falafel

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Roerbakstamppot met falafel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 el (wok)olie
    • 2 tl gemalen komijn
    • 1 prei (in ringen)
    • 400 g roerbakgroenten (Chinese)
    • zout en peper
    • 400 g falafel
    • 1 kg kruimige aardappelen (geschild)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Verhit in een wok 2 eetlepels olie. Bak de prei met de roerbakgroenten in 4 minuten knapperig gaar.

  3. Verhit in een koekenpan de resterende 2 eetlepels olie. Bak de falafel hier 4 minuten in. Schep de komijn door de groenten en bak nog 1 minuut.

  4. Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Schep er de groenten met zout en peper naar smaak door.

  5. Schep de stamppot met de falafel in 4 diepe borden of kommen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!