Roergebakken kip met broccoli en venkel

Roergebakken kip met broccoli en venkel

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Roergebakken kip met broccoli en venkel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g kipfilets (in reepjes)
    • 2 el olijfolie
    • 1 rode ui (in dunne ringen)
    • 2 teentjes (fijngesneden)
    • 1 el gemberwortel (geraspt)
    • 2 takjes
    • 2 venkelknollen (in reepjes)
    • 500 g broccoli (roosjes)
    • 2 dl
    • 3 el
    • 1 el limoenschil (geraspt)
    • 150 g (bruine)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Bak de reepjes kip in 4-5 minuten rondom bruin in de hete olie.

  2. Schep de kip uit de pan en bak de ui en knoflook 4-5 minuten in het achtergebleven braadvet.

  3. Voeg de gemberwortel, tijm, venkel en broccoli toe en roerbak alles 3-5 minuten.

  4. Schenk de bouillon erbij en stoof het gerecht nog 4-6 minuten tot de groenten beetgaar zijn en het meeste vocht is verdampt.

  5. Voeg de kip weer toe en breng op smaak met zout, peper, peterselie en limoenschil. Serveer met bruine rijst.

Misschien vind je dit ook wel lekker!