Rog met kappertjes

Rog met kappertjes

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Rog met kappertjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 rogvleugels (verse)
    • 5 el kappertjes
    • 800 g aardappels
    • 0.5 bosje bladpeterselie
    • citroensap (van 1 citroen)
    • bloem
    • peper
    • zout
    • margarine
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in kwartjes. Kook ze beetgaar in lichtgezouten water.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de rogvleugels en dep ze droog met keukenpapier. Verhit een klontje margarine in een pan met antiaanbaklaag en bak de rog aan beide kanten goudbruin op een matig vuur. Reken op 2 minuten per kant.

  3. Haal de vis uit de pan en leg in een beboterde ovenschaal. Laat 5 minuten verder garen in de oven en houd de pan apart.

  4. Spoel de blaadjes peterselie en snipper ze fijn. Smelt extra margarine in de pan van de vis en blus met het citroensap. Strooi er de peterselie en de kappertjes over en schep om.

  5. Serveer de rogvleugels met de gekookte aardappelen en schenk er wat van de botersaus met kappertjes over.

Misschien vind je dit ook wel lekker!