Rogterrine met paprikacoulis

Rogterrine met paprikacoulis

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Rogterrine met paprikacoulis

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg rog
    • witte wijnazijn
    • 1 kruidentuiltje (peterselie, laurier, tijm)
    • 10 peperkorrels
    • 30 g (blaadjes)
    • 150 g fijne bonen
    • 3 jonge wortels (in staafjes)
    • 2 tomaten (gepeld, ontpit en in blokjes)
    • 1 l visfond
    • 200 ml
    • 200 g gegrilde paprika's (bokaaltje)
    • 1 sjalot (gesnipperd)
    • 100 ml
    • peper
    • zout
    • boter
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Breng water aan de kook met het kruidentuiltje, de peperbollen en een scheutje wijnazijn. Pocheer er de rog 10 minuten in. Haal het visvlees van de graat.

  2. Gaar de boontjes en worteltjes beetgaar in gezouten water. Laat schrikken in koud water en uitlekken. Verdeel alle groenten en de vis in laagjes in een terrinevorm.

  3. Week de gelatine in koud water. Breng de visfond aan de kook met de witte wijn, peper en zout. Knijp de gelatine uit en roer dit door de visfond. Giet over de rogterrine. Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

  4. Fruit voor de coulis saus de sjalot in boter. Voeg de in stukjes gesneden paprika toe en roerbak even. Doe er de room bij en mix fijn. Breng de coulis op smaak met peper en zout.