Rollade van buikspek

Rollade van buikspek

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Rollade van buikspek

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1.5 kg (mét vel)
    • 6 teentjes
    • 11 takjes
    • 2 citroenen
    • olijfolie
    • grof zeezout
    • peper
    • zout
    • 1 tl zwarte peper
    • 1 kg wortel (gemengd: wortel, pastinaak, aardappel, knolselder en/of raapjes bijvoorbeeld)
    • 2 el venkelzaadjes
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Rooster het venkelzaad en de peper en stamp het fijn met wat grof zeezout, 3 tenen knoflook en de helft van de tijm. Meng met 2 eetlepels olijfolie.

  2. Wrijf het spek aan de binnenkant in met het tijmmengsel. Strooi er de rest van de tijm over. Rol op en bind strak dicht. Leg 1 nacht in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Wrijf het vlees in met 1 eetlepel olijfolie en flink wat zeezout. Zet 30 minuten in de oven. Pers er de citroenen over en laat nog 2 uur garen op 180 °C. Haal het vlees uit de oven en laat 20 minuten rusten, verpakt in aluminiumfolie.

  5. Schil de groenten en snijd in stukken. Meng de groenten met 2 eetlepels olie, peper en zout. Doe dit in een ovenschaal met 3 ongepelde teentjes knoflook en 3 takjes tijm. Zet de groenten de laatste 20 minuten ook in de oven. Laat erin staan tot het vlees wordt aangesneden (40 minuten).