Rolletjes van mozzarella en aubergine

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Rolletjes van mozzarella en aubergine

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 grote aubergine
    • 4 tomaten
    • 200 g
    • 1 teentje knoflook
    • 1 bosje verse basilicum
    • 3 el Bertolli voor koken, bakken en roerbakken
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken, bestrooi ze met wat zout en laat ze 20 minuten in een vergiet uitlekken. Spoel ze af en dep ze droog met wat keukenpapier.
  2. Snijd de tomaten in stukjes en de mozzarella in plakjes. Pers de knoflook uit. Snijd de basilicum fijn.

  3. Bak de knoflook even aan in 2 eetlepels Bertolli voor koken, bakken en roerbakken. Voeg de tomaten en 2/3 deel van de fijngesneden basilicum toe en roerbak op hoog vuur gedurende 2 minuten.
  4. Laat een grillpan goed heet worden. Druppel wat Bertolli voor koken, bakken en roerbakken over de plakken aubergine en grill ze aan beide kanten tot ze mooie grillstrepen hebben. Leg ze op een snijplank uit.
  5. Verdeel de mozzarella over de plakken aubergine en schep op elke plak een flinke eetlepel tomatensaus. Rol de aubergineplakken op en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  6. Bak de rolletjes 5 minuten in de oven en serveer ze met de overgebleven tomatensaus en basilicum.

Heerlijke creatieve rolletjes van mozzarella en aubergine. De aubergine is een echte mediterraanse groente. Gegrild smaakt hij op zijn best. Met een extra mediterraan tintje door de knoflook, tomaten en basilicum.

Serveertip: Deze rolletjes van mozzarella en aubergine zijn lekker met Italiaans ciabatta- of focacciabrood.

Misschien vind je dit ook wel lekker!