Romige champignonrisotto

Romige champignonrisotto

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Romige champignonrisotto

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 100 ml
    • 500 g champignongs (in kwarten)
    • 1 sjalot (gesnipperd)
    • Parmezaanse kaas (stukje)
    • 2 el olijfolie
    • 75 g rucola
    • 750 ml (van tablet)
    • 300 g risotto
    • 2 el
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de sjalot. Bak de champignons 4 minuten mee. Schep er de risotto door en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn.

  2. Schenk de wijn in de pan en laat de rijst de wijn opnemen. Voeg een flinke scheut bouillon toe en laat de rijst ook de bouillon zachtjes kokend opnemen. Roer regelmatig en voeg nieuwe bouillon toe als de vorige bijna geheel is opgenomen.

  3. Kook de rijst zo in 15-20 minuten gaar. Neem de pan van het vuur en voeg de mascarpone met zout en peper naar smaak toe. Schep er de rucola door en rasp aan tafel Parmezaanse kaas over de risotto.

Misschien vind je dit ook wel lekker!