Romige doperwten met tomaat

Romige doperwten met tomaat

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Romige doperwten met tomaat

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kleine ui
    • versgemalen peper
    • 2 el Blue Band Vloeibaar
    • 450 g doperwten (diepvries)
    • 4 kleine tomaten
    • 3 el Blue Band Finesse voor Verrijken
    • 1 handvol verse basilicum
    • 1 el gehakte peterselie
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Pel en snipper het uitje en fruit het ongeveer 3 minuten in de vloeibare margarine. Voeg de doperwten toe en smoor ze zachtjes gedurende 3 à 4 minuten. Was ondertussen de tomaten en snijd ze in partjes. Doe ze bij de doperwten in de pan en smoor ze 1 à 2 minuten mee.
  2. Breng de groente op smaak met zout en versgemalen peper. Voeg de Finesse voor Verrijken toe en laat het gerecht door en door warm worden.
  3. Scheur de basilicumblaadjes grof. Strooi de gehakte peterselie en basilicum over de doperwten en serveer ze.

Tip: erg lekker met gekookte aardappelen en vissticks.