Romige kerriezuurkool met worst

Romige kerriezuurkool met worst

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Romige kerriezuurkool met worst

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 runderbraadworsten
    • 1 rode ui (gesnipperd)
    • 1 appel (in schijfjes)
    • 75 g margarine
    • 1 beker crème fraîche (125 ml)
    • 2 tl
    • 1 kg vastkokende aardappelen (koelvers)
    • 500 g naturel zuurkool (uitgelekt)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Smelt in een koekenpan 25 g boter en bak de worsten in 15 minuten bruin en gaar.

  2. Smelt in een hapjespan 25 g margarine en fruit de ui. Voeg vervolgens de zuurkool toe en stoof deze 10 minuten. Smelt in een koekenpan de laatste 25 g margarine en bak de aardappelen in 10-15 minuten goudbruin en gaar.

  3. Meng de crème fraîche, de kerriepoeder en de appel door de zuurkool en stoof nog 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de zuurkool met de braadworst over 4 borden en serveer met de aardappelen.