Romige kruidenrisotto met zalm

Romige kruidenrisotto met zalm

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Romige kruidenrisotto met zalm

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el (dille en/of bieslook)
    • 100 ml droge witte wijn
    • 2 sjalotjes (fijngesnipperd)
    • 300 g risotto
    • 1 l visbouillon
    • 1 prei (in ringen)
    • 300 g tuinerwten (diepvries)
    • 2 el olijfolie
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit de sjalot met de prei 2 minuten.

  2. Schep de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn. Schenk de wijn erbij. Laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen.
  3. Voeg een flinke scheut bouillon toe en laat de rijst ook de bouillon zachtjes kokend opnemen. Roer regelmatig en voeg nieuwe bouillon toe als de vorige bijna helemaal is opgenomen. 

  4. Voeg na 10 minuten de erwten toe.

  5. Kook de rijst in nog 5-10 minuten beetgaar.

  6. Neem de pan van het vuur. Roer de roomkaas erdoor. Schep de zalm met zout en peper naar smaak erdoor. 

  7. Verdeel de risotto over 4 borden en bestrooi met de kruiden.

  8. Aantal kcal: ca. 410 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!