Romige mosterdsoep met kip

Romige mosterdsoep met kip

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Romige mosterdsoep met kip

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 koekuitsteker 'ster'
    • 1 l kippenbouillon (afgekoeld)
    • 5 cm preien (in fijne ringetjes gesneden)
    • 50 g margarine
    • 2 sjalotten (gesnipperd)
    • 2 el grove mosterd
    • 4 sneetjes witcasinobrood
    • 100 ml droge witte wijn
    • 100 ml
    • 200 g kipfilets
    • 50 g
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Smelt in een (soep)pan de margarine. Fruit de sjalot. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee. Schenk beetje bij beetje en al kloppende met de garde de wijn en de bouillon erbij en klop tot een gladde, gebonden soep.

  2. Kook de kipfilet in de soep in 10-12 minuten gaar.

  3. Steek uit het brood met vormpjes broodsterren. Rooster ze in een droge koekenpan goudbruin.
  4. Neem de kipfilet uit de pan en verdeel in stukjes. Doe de kip met de slagroom en de mosterd terug in de soep. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over 4 diepe borden en garneer met de preiringetjes en de kerststerren.

Misschien vind je dit ook wel lekker!