Romige ovenschotel met zalm en aardappel

Romige ovenschotel met zalm en aardappel

Een recept van Foodbloggers Lekker & Simpel
Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Romige ovenschotel met zalm en aardappel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten:

    • 350 g zalmen (of 2 moten)
    • 9 aardappels
    • 500 ml
    • 6 el roomkaas met kruiden
    • 2 handjes
    • Eventueel groente naar keuze (zoals ui en gekookte broccoli)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Warm je oven voor op 220 ºC.

  2. Schil de aardappels en snijd de aardappels in hele dunne plakjes en snijd de zalm in kleine (dunne) stukjes.

  3. Vet een ovenschaal in met een beetje olie en verdeel de helft van de aardappelplakjes over de bodem. Verdeel de zalm over de plakjes aardappel.
  4. Kook de broccoli beetgaar en verdeel het over de aardappel in de ovenschotel.

  5. Meng vervolgens in een mengbeker de roomkaas met de room en giet ongeveer de helft hiervan over de zalm.

  6. Verdeel de rest van de plakjes aardappel over de zalm en giet de andere helft van het slagroom-roomkaasmengsel over de ovenschotel.

  7. Rasp er tot slot wat geraspte kaas over en zet de ovenschotel ca. 20-25 minuten in de magnetron-oven of ca. 45 minuten in een gewone oven. De ovenschotel is klaar zodra de plakjes aardappel zacht zijn geworden.

  8. Tip: je kunt nog allerlei groenten toevoegen aan dit gerecht zoals wat gekookte broccoli, bloemkool of sperziebonen en/of er een salade bij serveren.

Nog zo'n heerlijke ovenschotel van onze Foodbloggers: Romige ovenschotel met vis en aardappel

Lees ook: Zo krijg je hét perfecte korstje op je ovenschotel

Ontdek jouw favoriet! 10x overheerlijke ovenschotels

Misschien vind je dit ook wel lekker!