Romige pasta met bleekselderij en champignons

Romige pasta met bleekselderij en champignons

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Romige pasta met bleekselderij en champignons

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el Becel met een vleugje olijfolie (20 g)
    • 450 g kastanjechampignons
    • 1 ui
    • 1 ei
    • 4 stengels bleekselderij
    • 150 g volkoren penne pasta
    • 3 el gescheurde blaadjes basilicum
    • 30 g geraspte Parmezaanse kaas
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui. Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd ze in dunne boogjes. Maak de kastanjechampignons schoon en snijd ze in vieren.

  2. Verhit de Becel met een vleugje Olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui 3 minuten op een halfhoog vuur.
  3. Voeg de bleekselderij toe en bak 5 minuten mee. Schep de champignons erdoor en bak ze in ca. 4 minuten bruin.

  4. Kook intussen de pasta Penne in ruim water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop het ei los.

  5. Giet de pasta af in een vergiet en doe het direct weer terug in de pan. Roer er met een houten lepel het losgeklopte ei en de groenten door.
  6. Voeg peper naar smaak toe en verdeel de pasta over 2 borden. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en de basilicum. Serveer direct.
Bron: Becel

Misschien vind je dit ook wel lekker!