Romige pompoenrisotto

Romige pompoenrisotto

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Romige pompoenrisotto

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g (Hokkaido) pompoen
    • 1 ui
    • 3 takjes
    • 750 ml
    • 400 ml Blue Band Finesse voor Koken Light
    • 35 ml Blue Band Iedere Dag
    • 325 g
    • 100 ml droge witte wijn
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de pompoen doormidden of in vieren; verwijder de pitten en draden. Snijd de pompoen in smalle parten en vervolgens in blokjes van 1 cm. Pel en snipper de ui. Ris de tijmblaadjes van de takjes en hak ze fijn.
  2. Breng in een steelpan de bouillon aan de kook met de kookroom. Houd de bouillon warm.
  3. Verhit de vloeibare margarine in een pan met dikke bodem. Fruit de ui hierin glazig. Strooi de rijst in de pan en bak 2-3 minuten mee tot de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en laat al roerend bijna verdampen.
  4. Roer de pompoen door de rijst. Schenk telkens een flinke scheut romige bouillon in de pan en laat de rijst het vocht al roerend absorberen. Voeg pas weer een scheut toe als de vorige bijna is opgenomen. Kook de risotto onder voortdurend roeren in ca. 30 minuten beetgaar. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en roer de tijm erdoor.

Tip: Hokkaido pompoen kan met schil verwerkt worden. Serveer deze eenvoudige risotto als hoofdgerecht met een stukje gebakken zalmfilet of als feestelijk voorgerecht voor 6 personen.

Nog zo'n eenvoudige risotto: Risotto met ham en doperwtjes 

Lees ook: 11x dit moet je eten voor glanzend haar

Misschien vind je dit ook wel lekker!