Romige pompoensoep

Romige pompoensoep

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Romige pompoensoep

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg pompoen
    • 1 ui
    • 1 teentje knoflook
    • 5 cm verse gemberwortel
    • 1 tl donkere basterdsuiker
    • 2 Knorr Groentebouillon tabletten
    • 200 ml kokosmelk in blik
    • 50 g geroosterde pompoenpitten
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil, ontpit en snijd de pompoen in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil en rasp of hak de gember fijn. Fruit de ui en knoflook gedurende 5 minuten in de hete olie tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de pompoen, de gember en de suiker toe. Bak ze 5 minuten mee. Voeg 1 liter water en de verkruimelde groentebouillontabletten toe. Breng alles aan de kook, temper het vuur en laat de pompoen in ca. 10 minuten gaar koken.
  3. Neem de pan van het vuur en pureer de pompoensoep met een staafmixer. Roer de kokosmelk erdoor en breng de soep al roerende tegen de kook aan. Schep de soep in kommen of borden en garneer met de geroosterde pompoenpitten.
Bron: Knorr

Misschien vind je dit ook wel lekker!