Romige spaghetti met andijvie

Romige spaghetti met andijvie

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Romige spaghetti met andijvie

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 6 zongedroogde tomaten (in olie, in stukjes)
    • staafmixer
    • 600 g andijvie
    • 1 blikje (à 70 gr) tomatenpuree
    • 1 grote beker (à 200 gr) crème fraîche
    • 300 g volkoren spaghetti
    • 2 el olijfolie
    • 50 g Parmezaanse kaas
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
  2. Snijd de andijvie in de lengte in repen en was goed.
  3. Pureer met de staafmixer de tomaten met de tomatenpuree.
  4. Meng de crème fraîche en de helft van de kaas erdoor.
  5. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Voeg de andijvie toe en laat al omscheppend slinken.
  6. Giet de pasta af; vang een kopje kookvocht op. Doe de pasta terug in de pan. Schep er de tomatenroom, de andijvie en voldoende kookvocht door tot een smeuïge pasta ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Verdeel over 4 diepe borden en serveer met de rest van de kaas.

Misschien vind je dit ook wel lekker!