Romige sperziebonen met gehakt en rijst

Romige sperziebonen met gehakt en rijst

Een recept van Foodbloggers Lekker & Simpel
Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Romige sperziebonen met gehakt en rijst

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten:

    • 400 g sperziebonen
    • 400 g
    • 2 uien
    • 3 teentjes
    • 300 g
    • 3 tl
    • 2 snufjes
    • 2 scheuten
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Begin met het koken van de sperziebonen en de rijst. Snijd ondertussen het uitje fijn en maak eventueel je gehakt aan.

  2. Giet een scheutje olie in een pan en bak het uitje met de uitgeperste knoflook aan.
  3. Voeg na ca. 2 minuten het gehakt toe en bak deze rul. Als het gehakt gaar is, voeg je de kruiden toe en roer je dit goed door.

  4. Voeg de sperziebonen en de kookroom toe. Laat dit nu een paar minuten pruttelen en breng het eventueel verder op smaak met kruiden of een snuf peper.

  5. Serveer de romige sperziebonen met de rijst.
  6. Je kunt er ook voor kiezen om door de rijst nog wat gewelde rozijntjes te mengen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!