Romige tomatenpasta met spek

Romige tomatenpasta met spek

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Romige tomatenpasta met spek

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 125 ml crème fraîche light
    • 3 tenen knoflook (fijngesneden)
    • 8 stukken zongedroogde tomaatjes (fijngehakt)
    • 5 el olijfolie
    • 75 g rucola
    • 1 el balsamicoazijn
    • 400 g
    • 200 g (in reepjes)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de penne in ruim water met zout beetgaar. 

  2. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak het spek knapperig uit.

  3. Voeg de knoflook en de zongedroogde tomaat toe en bak 1 minuut mee.

  4. Schenk de tomatenblokjes in de pan en breng tegen de kook. Kook de pastasaus 5 minuten.

  5. Maak intussen de rucola aan met de laatste 3 eetlepels olijfolie, de balsamicoazijn en zout en peper naar smaak.

  6. Roer de crème fraîche en zout en peper naar smaak door de pastasaus.
  7. Giet de pasta af en schep door de saus. Verdeel de pasta over 4 borden en serveer met de rucolasalade.

  8. Aantal kcal: 750 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!