Romige tomatensoep in een broodje

Romige tomatensoep in een broodje

Een recept van Foodbloggers Lekker&Simpel;
0
Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Romige tomatensoep in een broodje

Ingrediënten voor 3 personen
  • Ingrediënten

    • 1 ui
    • 1 teentje knoflook
    • 5 rijpe tomaten (bijv. pomodori)
    • 500 ml
    • 1 bouillonblokje
    • 1 scheut kookroom
    • 1 snufje zout & peper
    • bakje kleine gehaktballetjes
    • 3 broodjes (Italiaanse bollen)
    • 1 el Italiaanse kruiden
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de kapjes van de Italiaanse bollen en hol de broodjes uit.

  2. Snijd de ui, knoflook en de tomaten in stukjes
  3. Giet een scheutje olie in een pan en fruit het uitje met de knoflook aan (circa 2-3 min). Pas op dat de knoflook niet verbrandt.
  4. Voeg vervolgens de stukjes tomaat toe en bak dit ongeveer 2 minuutjes mee. Daarna voeg je het water, bouillonblokje en de kruiden toe en laat je dit ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Voeg de kookroom toe en pureer de soep.
  6. Serveer de soep in de uitgeholde broodjes. Je kunt nu lekker de soep uit het brood eten en als de soep op is, kun je daarna het broodje nog opeten.

Misschien vind je dit ook wel lekker!