Romige zoete aardappelsoep

Romige zoete aardappelsoep

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Romige zoete aardappelsoep

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 teentjes
    • 1 ui
    • 1 grote zoete aardappel
    • 5 cm verse gemberwortel
    • 0.5 chilipeper
    • 1 el Blue Band Iedere Dag
    • 2 Knorr Groentebouillon tabletten
    • 200 ml kokosmelk in blik
    • 2 el fijngehakte vers korianderblad
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Pel en snipper de knoflook en de ui. Schil de aardappel en snijd hem in blokjes. Schil de gemberwortel en hak hem fijn. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de rest fijn.
  2. Verhit de vloeibare margarine in een soeppan en fruit de knoflook met de ui in ca. 5 minuten op een halfhoog vuur goudgeel en glazig. Voeg de zoete aardappel en de gemberwortel toe en bak al omscheppend ca. 5 minuten. 

  3. Voeg 1 liter water en de bouillontabletten toe en breng alles aan de kook. Temper het vuur en kook 25 minuten op een laag vuur tot de aardappelen zacht zijn.
  4. Voeg de kokosmelk toe en breng alles aan de kook. Pureer de soep met een staafmixer. Schep de soep in kommen en garneer met de chilipeper en de koriander.

Ook ideaal voor doordeweeks: Kikkererwtensoep

Zoete aardappels over? Zo maak je er frietjes van!

Lees ook: Zoete aardappel is het nieuwe geroosterde brood

Bron: Knorr

Misschien vind je dit ook wel lekker!