Roodlofsalade met ricotta

Roodlofsalade met ricotta

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Roodlofsalade met ricotta

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 stronkjes roodlof
    • 300 g (jonge)
    • 150 g
    • citroensap (en zeste van 1 citroen)
    • 8 plakjes
    • 2 el walnoten
    • olijfolie
    • peper
    • zout
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Spoel de roodlof. Maak de bladeren los en houd ze apart.

  2. Pers de citroen. Snijd de walnoten in grove stukken. Meng in een kom de ricotta, het citroensap en de zeste, 3 el olijfolie en peper en zout.

  3. Meng de roodlof met de bladspinazie in een grote slakom.

  4. Serveer de salade op het bord met de sneetjes prosciutto en walnoten, en werk af met de citroen-ricottadressing.