Roomkaas met bieslook

Roomkaas met bieslook

Een recept van Foodblogger Ilse van Phood.nl
Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Roomkaas met bieslook

Ingrediënten voor 1 personen
  • Ingrediënten voor 1 schaaltje roomkaas:

    • 100 g
    • 75 g (of kwark)
    • 1 bosje bieslook (naar smaak)
    • zwarte peper
    • zout
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Doe de roomkaas en yoghurt in een bakje en roer goed door.
  2. Snijd de bieslook in kleine stukjes. Voeg de bieslook toe aan het roomkaas-yoghurt-mengsel en roer goed door.
  3. Geef een paar flinke draaien aan de pepermolen (boven je schaaltje natuurlijk) en voeg ook een snufje zout toe.
  4. Nu is het tijd om het smeersel op smaak te brengen: proef! Houd je van een wat scherpere roomkaas, voeg dan nog wat bieslook toe. Mis je nog wat pit? Voeg wat peper toe.
  5. Tips: - Je kunt de roomkaas met bieslook 3-4 dagen goed afgedekt in de koelkast bewaren. Roer het voor het opdienen weer even door, want er kan wat vocht naar boven drijven. - Besmeer je broodje met boter, beleg het met wat ijsbergsla en drop dan een flinke klodder van deze roomkaas met bieslook erbovenop. Het knappertje van de sla tilt zo’n broodje net even naar een hoger level.