Roomkarbonade met frisse komkommersalade

Roomkarbonade met frisse komkommersalade

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Roomkarbonade met frisse komkommersalade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 0.5 struik bleekselderij (in boogjes)
    • 1 komkommer (in plakjes)
    • 50 g margarine
    • 125 ml
    • 4 ribkarbonades
    • 1 el Calvé mayonaise
    • 3 el
    • 700 g krieltjes (koelvers)
    • 2 uien (in ringen)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Meng de yoghurt met de mayonaise. Schep er de komkommer, bleekselderij, helft van de uiringen en zout en peper naar smaak door.

  2. Verhit in een koekenpan 25 g margarine. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak het vlees in 8 minuten gaar.

  3. Verhit in een hapjespan 25 g margarine en bak de krieltje in ca. 10 minuten goudbruin en gaar.

  4. Neem het vlees uit de pan. Fruit de rest van de uiringen in het bakvet. Schenk de room erbij en breng op smaak met zout en peper.

  5. Leg de karbonades op 4 borden en schep er de uien met de roomsaus over. Serveer met de krieltjes en de salade.
  6. Tip Bewaar de rest van de bleekselderij in de koelkast voor de rijstsalade van vrijdag.