Roompasta met broccoli en garnalen

Roompasta met broccoli en garnalen

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Roompasta met broccoli en garnalen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 3 el basilicumblaadjes
    • 500 ml
    • 1 zakje bechamelsaus
    • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
    • 400 g cocktailgarnalen
    • 2 el olijfolie
    • 1 el pijnboompitten
    • 600 g broccoli (in kleine roosjes)
    • 300 g spaghetti
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen in ruim water met zout beetgaar. Kook de broccoliroosjes in 5 minuten beetgaar.

  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en schud op een bord.
  3. Verhit de olie in de koekenpan. Bak de garnalen 2 minuten. Schep de knoflook erdoor en bak nog 1 minuut.

  4. Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen.
  5. Giet de spaghetti af en doe met de saus en broccoli bij de garnalen. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Schep de spaghetti op 4 borden en bestrooi met de basilicumblaadjes en pijnboompitten.

Een origineel pastarecept waar je niet lang voor in de keuken hoeft te staan. Dat is nog eens fijn na een lange werkdag! 

Ook leuk: 5x simpele pasta

Benieuwd wat er momenteel in het seizoen is? WIj hebben een lijstje voor je gemaakt. 

Misschien vind je dit ook wel lekker!