Rosbief met erwtjes, wortelen en kroketten

Rosbief met erwtjes, wortelen en kroketten

Mag even duren Iets moeilijker Iets duurder

Rosbief met erwtjes, wortelen en kroketten

Ingrediënten voor 4 personen
    • 600 g
    • 1 ui
    • 1 blaadje laurier
    • 3 takjes
    • suiker
    • peper en zout
    • 300 g erwten (diepvries)
    • 12 wortels
    • margarine
  • Voor de kroketten

    • 1 kg bloemige aardappelen
    • 200 g
    • 1 tl zonnebloemolie
    • frituurolie
    • nootmuskaat
    • peper en zout
    • 3 eieren
Tussen 30 minuten en 1 uur + afkoelen + in de oven

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat ze goed uitdampen. Splits de eieren. Pureer de aardappelen, roer de eidooiers erdoor en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat de puree afkoelen.

  2. Gebruik een krokettenpers om kroketten te maken, of rol ze met de hand. Maak kroketten van 5 cm lang. Klop de eiwitten los met de zonnebloemolie. Haal de kroketten door het eiwit en vervolgens door het paneermeel. Laat ze even drogen.

  3. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  4. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Pel en snipper de ui. Schil de wortelen en snijd ze in plakjes.

  5. Pak een braadpan en bak het vlees rondom aan in margarine. Kruid de rosbief met peper en zout. Zet de braadpan in de oven en laat ca. 30 minuten verder garen.

  6. Smelt een klontje margarine in een pan en stoof de ui samen met de laurier en de tijm glazig. Voeg hier de wortelen en enkele eetlepels water aan toe en laat 10 minuten op zacht vuur garen. Bestrooi de wortelen met een beetje suiker. Voeg de erwten toe en laat nog 7 minuten verder garen (of tot alles beetgaar is). Kruid met peper en zout.

  7. Controleer de gaarheid van het vlees met een thermometer: het vlees is mooi rosé als de kerntemperatuur 57°C is. Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. 

  8. Frituur de kroketjes goudbruin op 170 à 180°C. 

  9. Serveer het vlees in plakken, samen met de erwtjes en worteltjes en met de kroketten.

Misschien vind je dit ook wel lekker!