Roti met kip en sperziebonen

Roti met kip en sperziebonen

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Roti met kip en sperziebonen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 450 g sperziebonen
    • 500 g aardappelblokjes
    • 4 roti pannenkoeken
    • 400 g kipfilets (in reepjes)
    • 1 blik tomatenpuree
    • peper en zout
    • 2 uien
    • 1 el kerriepoeder
    • 2 el zonnebloemolie
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de sperziebonen in water met zout in 5 minuten beetgaar.

  2. Verhit in een hapjespan de olie. Bak de kipreepjes in 3 minuten bruin aan. Bak de ui 1 minuut mee. Schep er de aardappelblokjes door en bak nog 3 minuten.

  3. Voeg de kerriepoeder, de tomatenpuree en 150 ml water toe. Leg de deksel op de pan en stoof in 8 minuten gaar. Voeg zout en peper naar smaak toe.

  4. Verwarm de roti's volgens de aanwijzingen en leg op 4 borden. Schep de sperziebonen en de kip erop. Klap de roti's dubbel of rol ze op.

  5. Aantal kcal: 520 p.p.

Dit Surinaamse recept laat je op een hele nieuwe manier kennismaken met sperziebonen. 

Meer weten over sperziebonen? In dit artikel leer je alles over deze lekkere groente!

Misschien vind je dit ook wel lekker!