Rozijnenkoeken

Rozijnenkoeken

Mag even duren Iets moeilijker Iets duurder

Rozijnenkoeken

Ingrediënten voor 8 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g (voor wit brood)
    • 6 tl
    • 0.5 el citroenschil
    • 100 g rozijnen
    • 100 g
    • 100 g
    • 1 el bloem
    • 75 g margarine (gesmolten)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Meng de broodmix-ingrediënten met 2 theelepels kaneel, de geraspte citroenschil, 2 eetlepels gesmolten boter en 125 ml lauw water. Kneed tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat op een warme plek 10 minuten rijzen.

  3. Meng in een kom de rozijnen met de bruine suiker en de rest van de gesmolten boter.

  4. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 15 x 25 cm, ongeveer 1 cm dik.

  5. Strijk het rozijntjesmengsel uit over het deegoppervlak, blijf 1 à 2 cm van de rand.

  6. Rol het deeg vanaf een smalle zijde naar binnen. druk stevig aan. Leg de rol met de naad naar beneden op het werkvlak.

  7. Snijd de rol met een scherp mes in 6 tot 8 plakken van 2 tot 3 cm dik. leg ze op een bakplaat met bakpapier. Dek af met plasticfolie en laat nog 15 minuten rijzen.

  8. Bak de koeken ongeveer 15 minuten in de oven. Even laten afkoelen.

  9. Meng ondertussen de poedersuiker met de rest van het kaneelpoeder en 1 eetlepel water (of iets meer) tot een glad en glanzend glazuur. Lepel het glazuur over de rozijnenkoeken.

  10. Serveer de rozijnenkoeken warm of koud, met een kop koffie of warme chocolademelk.

Misschien vind je dit ook wel lekker!