Rucola raapstelenstamppot met geitenkaas

Rucola raapstelenstamppot met geitenkaas

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Rucola raapstelenstamppot met geitenkaas

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 teentje knoflook (geperst)
    • 1 kg kruimige aardappelen (geschild)
    • snufje peper en zout
    • mosterd (naar smaak)
    • 100 ml
    • 300 g raapstelen
    • 300 g rucola
    • 150 g spekjes
    • 100 g geitenkazen
    • 3 el pijnboompitten (even gebakken in een droge koekenpan)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappels in ruim water met zout in 20 minuten gaar. Bak de spekjes uit in een koekenpan met antiaanbaklaag.


  2. Verwarm de melk met de knoflook, peper en zout. Stamp de aardappelen, voeg de melk toe en roer tot een smeuïge puree. Hak de rucola en de raapstelen grof.

  3. Verkruimel de geitenkaas. Schep de groenten, geitenkaas, mosterd en de spekjes door de puree. 

  4. Verdeel over 4 borden, bestrooi met pijnboompitten. Doe er eventueel wat extra mosterd bij.

Bron: Libelle