Runderstoofpotje met paprika en aardappel

Runderstoofpotje met paprika en aardappel

Ik heb alle tijd Makkelijk Iets duurder

Runderstoofpotje met paprika en aardappel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 700 g
    • 400 g vastkokende aardappelen
    • 2 rode paprika's
    • 400 g uien
    • 2 teentjes
    • 1 el tomatenpuree
    • 150 ml
    • 2 el
    • 1 blaadje laurier
    • 3 peperkorrels
    • paprikapoeder
    • mespuntje chilipeper
    • olijfolie
    • peper
    • zout
    • 500 ml
    • 400 g tomaten (blokjes, blik)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Pel en hak de uien en de knoflook.
  2. Verhit wat olie in een ruime braadpan en bak het vlees in porties goudbruin. Bestrooi met paprika, peper en zout. Schep even apart.
  3. Stoof in dezelfde pan de ui en de knoflook glazig. Roer de tomatenpuree erdoor en bak even mee. Blus met de wijn en de bouillon.

  4. Doe het vlees, de laurier en de peperbolletjes erbij in de pan. Voeg de tomatenblokjes toe en wat chilipeper. Dek af en laat 45 minuten zachtjes garen.

  5. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes. Doe ze erbij in de pan en laat nog 45 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi voor het serveren met de peterselie.

Misschien vind je dit ook wel lekker!