Runderstoofpotje met tomatensaus

Runderstoofpotje met tomatensaus

Ik heb alle tijd Makkelijk Iets duurder

Runderstoofpotje met tomatensaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg rundvlees (schouder)
    • 2 wortels
    • 1 selderij
    • 2 uien
    • 2 teentjes
    • citroensap
    • 3 takjes
    • 3 takjes
    • 2 el
    • 4 gedroogde tomaten
    • 400 ml
    • 100 ml
    • 1 blaadje laurier
    • suiker
    • olijfolie
    • peper
    • zout
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd ze in partjes. Pel en snipper de knoflook. Rits de tijm af en snipper de rozemarijn. Schil de wortelen en snijd ze in plakjes. Spoel de selderij en snijd in boogjes. Snijd de tomaatjes in stukjes.

  2. Kruid het vlees met peper en zout en schroei het rondom dicht in olijfolie. Neem het vlees uit de pan.
  3. Stoof in dezelfde pan de ui, knoflook, wortelen en selder even. Voeg de tomatenpuree, de zongedroogde tomaten, wat citroensap, 1 eetlepel van de tomatenolie, het blaadje laurier en wat suiker toe en laat even sudderen. Blus met de wijn en de bouillon.

  4. Leg het vlees weer bij in de pan, dek af en laat 5 uur zachtjes garen. Keer het vlees ondertussen af en toe om.

  5. Breng het stoofpotje voor je het serveert op smaak met wat peper en zout.

Misschien vind je dit ook wel lekker!