Runderstoofvlees met gremolata

Runderstoofvlees met gremolata

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Runderstoofvlees met gremolata

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 800 g
    • 200 g bloemige aardappelen
    • 3 uien
    • 3 teentjes
    • 4 tomaten
    • 200 ml
    • 1 el paprikapoeder
    • 1 blaadje laurier
    • 600 ml (warm)
    • olie
    • 1 citroen (geraspte schil van)
    • 2 el (gehakt)
    • peper
    • zout
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Pel en hak de uien en de knoflook. Pel en ontpit de tomaten, snijd ze in blokjes. Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes.

  2. Bak het vlees in porties rondom goudbruin in olie. Haal het vlees uit de pan. 

  3. Doe in dezelfde pan 1 eetlepell olie en fruit de ui en knoflook glazig. Blus af met het bier.

  4. Doe de aardappelen, de tomaten, de laurier, het paprikapoeder en het vlees erbij. Overgiet met warme bouillon tot alles onder staat. Dek af en laat 2,5 uur zachtjes sudderen. Roer af en toe om, en giet er zo nodig wat bouillon bij.

  5. Laat tot slot de saus inkoken op hoog vuur (of bind ze met wat maïszetmeel). Breng op smaak met peper en zout.

  6. Voor de gremolata: Meng de knoflook met de geraspte citroenschil en de peterselie. Strooi de gremolata net voor het serveren over het vlees.

Misschien vind je dit ook wel lekker!