Rundervink met rode-uienjus

Rundervink met rode-uienjus

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Rundervink met rode-uienjus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 rundervinken
    • 1 kg vastkokende aardappelen (geschild)
    • 2 rode uien (in ringen)
    • 20 g Becel Gold voor bakken, braden en koken
    • 500 g spruitjes (schoongemaakt)
    • 1 zakje (à 20 gr) jus light
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Aantal kcal: ca. 565 p.p.

  2. Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20 minuten gaar.

  3. Smelt in een koekenpan de Becel Gold voor bakken en braden. Bestrooi de rundervinken met zout en peper. Bak het vlees in 15 minuten bruin en gaar.

  4. Kook intussen de spruiten in 10-12 minuten beetgaar.

  5. Neem het vlees uit de pan. Fruit de uiringen in het bakvet.
  6. Meng de juspoeder met 300 ml koud water en schenk in de pan. Breng de jus al roerende aan de kook en laat 1 minuut koken. Doe de rundervinken terug in de pan.

  7. Verdeel de aardappelen met de spruiten over 4 borden. Leg er een rundervink bij en schep er de uienjus over.

Misschien vind je dit ook wel lekker!