Rundervink met selderij-maïssalade

Rundervink met selderij-maïssalade

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Rundervink met selderij-maïssalade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 blikje (à 227 gr) ananasstukjes (uitgelekt)
    • 1 oranje paprika (in blokjes)
    • 1 citroen
    • 1 kg krieltjes (in schil)
    • 7 el Bertolli olijfolie
    • 1 struik bleekselderij (in boogjes)
    • 4 rundervinken
    • 1 blikje (à 200 gr) mais (uitgelekt)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de krieltjes 8 minuten in water met zout. 

  2. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie. Bestrooi de rundervinken met zout en peper en bak ze in 15 minuten bruin en gaar.

  3. Giet de krieltjes af; halveer grote exemplaren. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de krieltjes in 6-8 minuten goudbruin.

  4. Meng de bleekselderij, de paprika, de maïs en de ananasstukjes. Knijp een 1/2 citroen boven de salade uit. Voeg de resterende 3 eetlepels olijfolie met zout en peper naar smaak toe en schep om.

  5. Snijd de andere citroenhelft in partjes.
  6. Verdeel de krieltjes over 4 borden en leg er een rundervink bij. Serveer met de knapperige salade en de partjes citroen.